[Kitap] Sır Gibi Sakladım

Min Li Li | 11/09/2014 |
396950
Yakışıklı bir hovarda Minerva'ya büyükannesinin ültimatomunu yerine getirmesi için kendisiyle evlenmeyi teklif ettiğinde, Sharpe ailesinin başına buyruk kızı, hem mirasını koruma altına alacak hem de bu yakışıklı adamın hayal gücünü harekete geçirecek kışkırtıcı bir karşı teklifte bulunur. Leydi Minerva Sharpe, büyükannesinin taleplerinin önüne taş koyacak mükemmel bir plana sahiptir: bir hovardayla nişanlanmak! Kuşkusuz, büyükannesi bir çapkınla evlenmesine göz yummaktansa, evlilik şartına bağladığı mirasını serbest bırakacaktır. Peki Minerva'nın sözde koca adayı rolünü, yine kendisinin yazdığı popüler gotik romanlardaki yakışıklı casusa ilham vermiş olan vahşi avukat Giles Masters'tan daha iyi kim oynayabilir? On dokuzuncu yaş gününde Giles Masters'tan aldığı tutkulu öpücüğün anısı hâlâ dudaklarında olsa da, böyle bir hovardayla evlenmek şöyle dursun, ona gönlünü kaptırmak gibi bir niyeti bile yoktur. Ama hakkında çok az şey bildiği bu adam, aslında hükümet adına çalışan bir gizli ajandır. Minerva'nın anne babasının ölümlerinin ardındaki gizemi araştırmak için güç birliği yapmaya karar verdiklerinde, sahte nişanlılıkları da alev alev yanan bir tutku oyununa dönüşür. Minerva daha sonra Giles'ın gizli ikili yaşamını keşfederken, Giles da onun kalbine tekrar girebilmek için mesleğinin kurnaz numaralarının hepsini kullanmak zorunda kalır.


Sharpe ailesinin üçüncüsü Minerva’nın hikayesini de bitirmiş bulunmaktayım. :)

Kitabın ismi içeriğe tam uymuş bence.Ortada dolaşan sırlar sırlar ve sırlar. :D
Ve böyle ilk aşk konulu hikayeleri de çok sevdiğimi defalarca söylememe rağmen yine söylüyorum;ilk aşk konulu hikayelere bayılıyorum. :D

Minerva dokuz yaşında ailesinin cenazesinde karşılaştığı Giles Masters’a o an aşık olur.Aradan geçen on yıl boyunca gizlice tek taraflı aşkına devam eden Minerva bir gece ona aşkını bitirir.Nedenini merak ediyorsanız kitabı okuyunuz efenim. :3

Minerva büyükannesinin evlilik ültimatomunu geri çekmesi için başvurduğu yol ona ters etki yapıyor ve kendisini evlilik yolunda buluyor.Tabi bu süre zarfında bir sürü olayda oluyor.Büyükannesinin onaylamadığı, ağabeyi Jarret’in arkadaşı Giles ile nişanlılık oyunu oynarken bir yandan büyükannesini evlilik kararından vazgeçirmeye çalıyor diğer yandan ailesinin ölümü hakkında araştırma yapıyorlar.Giles’in karşısında sadece büyükanne değil Minerva’nın bir zamanlar serseri olan ağabeyleri de karşı çıkıyor;Oliver,Jarret,Gabe –ki kendisi hala serseri ama fazla uzun sürmeyecek -.
Bu bana Bridgerton kardeşleri hatırlattı.Daphne ve Simon’ı basmışlardı,eğer okuyanlar varsa hatırlar. :D

Eh ağabeyleri olan kızları tavlamak böyle bir şey oluyor.Önce ağabeylerin onayını almak –ki bu da çok kolay olmuyor,kendileri zamanında her türlü yaramazlığı yapmalarına rağmen şimdi mutlu yuvaları vardır lakin iş kızkardeşlerine gelince orada dururlar kendilerinin de bir zamanlar öyle olduğunu unuturlar- gerekiyor.

Konu bakımından beğensemde nedense bu kitapta bozulan yeminler ve özellikle yatağımdaki serseri kadar heyecana kapılmadım ve okuması biraz uzun sürdü diğerlerine göre.Ama yine de güzel bir konusu var.Sanırım en çok sevdiğim özelliklerden biri de karakterlerin kusursuz olmaması ve erkeklerin hepsinin kont,dük vs. olmaması.Yani mesela Masters’ın ağabeyi vikont olsa da kendisi avukat.Üstelik çok başarılı bir avukat.Sharpe’lerde de sadece Oliver ünvarn sahibi doğal olarak, diğerleri de kendi işinde başarılı.Gerçi Gabe şimdilik boş gezenin boş kalfası gibi duruyor ama çok uzun sürmez onunki de.Bunu Celia’nın kitabında da göreceğiz, onun seçimi de sıradan bir-aslında pekte sıradan olmayan- memur olan Pinter.

Masters zamanla insanlara güvenmemeye başlamış.Kendinden başkasına güvenme felsefesini geliştirmiş.Gerek babasının olayı gerekse ağabeyinin olayı yüzünden.Bu arada ağabeyinin hikayesi de ülkemizde yayınlanan Varisler için Okul serisinin son kitabında.Altı kitaplık bir seriydi yanlış hatırlamıyorsam.Serinin ilk kitabı bizde çıktı;Bir Çapkına Vuruldum.Sharpe ailesinin serisinden son kitabı da çıktığına göre umarım tez vakitte bu serinin de devamı gelir.

Minerva gotik romanlarıyla meşhur bir yazar.Ne yaptı ne etti ilk aşkıyla evlendi sonunda helal olsun sana. :D

Çiftimizin sorunları bir yana bir de anne ve babanın olayı gittikçe daha da merak konusu olmaya başlıyor.Her kitapta daha çok bilgi ediniyoruz olayla ilgili.Sonu nereye varacak çok merak ediyorum.Olayı öğrenmek için Celia’nın kitabını okumamak için kendimle mücadele ediyorum resmen. :D


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Copyright 2013 © BİR OTAKUNUN DÜNYASI

BLOG DESIGN BY BİR OTAKUNUN DÜNYASI