[Kitap] Sessiz İntikam

Min Li Li | 11/08/2014 |


Leydi Jessica Stanton altı gün içinde yirmi beş yaşına girip kendisini, İngiltere'nin en zengin kadınlarından biri hâline getirecek kadar yüklü bir mirasın sahibi olacaktı. Bu gerçekleştiğinde de üvey kardeşi Colin, özgürlüğüyle birlikte tüm her şeyine el koymak için Jessica'ya saldıracaktı. Tek bir çözüm vardı: kendisine Colin'in karşısında durabilecek kadar güçlü bir eş bulmak. Fakat onu koruyabilecek birisini bulabilse bile, hangi adam sırrını öğrendikten sonra onunla evlenirdi ki?

Northcote Kontu Simon Warland'ın iflasın eşiğine gelmiş olmasının yanı sıra, tüm Londra'da, müsrif babasının zamansız ölümünde bir parmağı olduğuna dair dedikodular da devam ediyordu. Artık onu her şeyini kaybetmekten koruyacak bir kadın bulmaya mecburdu. Fakat hangi kadın bir cinayet zanlısıyla evlenmek isterdi ki?

Tamamen mecburiyetten bir araya gelen Jessica ve Simon evliliklerinin anlaşmalı bir evlilik olduğu konusunda uzlaşırlar. Fakat Simon'un kendisiyle evlenmesinin ardında yatan gerçeği öğrendiğinde, Jessica'nın kalbini hiçbir yasal evrak koruyamayacaktır, çünkü Jessica tüm çabalarına rağmen kocasına âşık olmuştur. Oysa aşk, belki de ikisinin de en çok ihtiyaç duyduğu şey olmasına rağmen, ikisinin de istediği en son şeydir.
Okuyanların çoğunun beğendiği bir kitap Sessiz İntikam…

Çok sevdiğim bir ablamda okuyup çok beğenince ve sürekli övünce dayanamadım bende okudum sonunda.Beğendiğim farklı bir kitaptı fakat söylendiği kadar da muhteşem olduğunu düşünmüyorum açıkcası.

Ama konusu cidden şu ana kadar okuduğum kitaplar arasında çok farklıydı.Kitapta entrika,tutku,kıskançlık,saçma sapan olaylar yumağı yok.Daha çok korumacı sahipleniş ve aşk vardı.

Bayan karakter Jessica şu ana kadar okuduğum historicaller arasında farklı bir karakterdi.Bir kere en farklı özelliği duymaması. İnsanların dudaklarını okuyarak konuşulanları anlıyor.Sosyetenin popüler kızlarından ziyade kendi halinde sessiz sakin biri.Zaten duyamadığı için kendisi göz önünde olmak istememiş,kendisini soyutlamış iyice her şeyden.25 yaşına girmeden evlenmek zorunda yani altı gün içinde yoksa bütün mirası üvey ağabeyine geçecek.Bunu öğrenince  aklına gelen ilk şeyi yapar;daha önce baloda gördüğü heybetli kontumuz Simon’ın yanında aldığı soluğu ve ona evlenme teklifi etti.

Jessica’nın çok az kişinin bildiği bir sır var.Sosyetenin gözde terzisininin biricik gizemli tasarımcısı kendisi.Çok güzel elbiseler çiziyor ama kimliliğinin gizli kalmasını istiyor.Simon bile sonlara doğru öğreniyor gerçeği.Jessica’nın her daim kendisini korumak için çabalaması da takdire şayan bir davranış bence.

Simon beyimizde bütün historcial erkek karakterleri gibi görkemli.Tabi onu da diğerlerinden ayıran özellikleri var.İflasın eşiğinde olduğu için Jessica’nın yaptığı teklifi kabul eder.Jessica ona ihtiyacı olan parayı verecek, Simon’da Jessica’ya soyadını.

Simon’da beni etkileyen en önemli özelliği sanırım Jessicaya olan tavrı.Onunla yaptığı evlilik bir nevi mantık evliliği olsada evlendikten sonra istediğimle günümü gün ederim,metresime giderim gibi şeyler düşünmemesi.Tamamen Jessica’ya odaklı.Onu koruması,sevmesi.Eski sevdiği kadın şimdilerde üvey annesi olan Rosalind’e bile hiç pas vermiyor mesela.Sürekli o geçmişte kaldı onu aramıza sokma diyor Jessica’ya.Kısacası tek eşli olması.Takdir ettim bu özelliğini.

Kitapta çok aşk meşk olayları yoktu sadece iki yerde yanlış hatırlamıyorsam ve o da çok abartılı değildi.Sanırım kitabın türünden dolayı.Gerçi her ne kadar kitabın adı Sessiz İntikam olsa da adına pek fazla kanmayın intikam namına ortada çok fazla aksiyon yok.Kitabın sonlarına doğru 80 sayfada intikamlı bişeyler başlıyor ve tahmin edersiniz ki üç yüz küsürlü sayfanın sonlarında başlayan intikamda öyle çok sürmüyor.Kısacası üvey ağabey pert… Çoktan hak etmişti o lanet şahıs bu ölümü.

Eğer sürekli aynı tarz historical romance okuduysanız ve artık farklı bir konu okumak istiyorsanız Sessiz İntikam’ı  severek okuyabilirsiniz.  :)



Untitled-4

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Copyright 2013 © BİR OTAKUNUN DÜNYASI

BLOG DESIGN BY BİR OTAKUNUN DÜNYASI