Cidden Gereksiz Şeylerle Uğraşmak!!!

Min Li Li | 5/24/2015 |


Bugün manga fansub sayfalarını takip edenlerin karşılaşacağı bir durum var,takip edenler görmüştür kesin.Bende gördüm ve cidden moralim feci bozuldu. *-*

Konuyla ilgili yazıları okumak için şuraya bakabilirsiniz.



Manga kültürü ülkemizde pek bilinmese de azımsanmayaca bir okuyu kitlesi var.Ve ülkemizde maalesef sadece iki yayınevi manga çıkarıyor.Bunlardan bir tanesi olan Gerekli Şeyler olacak yayıncılık akıllarınca bir ayar vermek istemişler ama kendilerini rezil edip batırmışlar şahsen!!

Yukarı da belirttiğim sayfada bir üye şunu yazmış ve bende kesinlikle ama kesinlikle katılıyorum bu görüşüne;
Ne kadar büyük bir çirkinliktir bu. Bu gruplar bu serileri Türkçe'ye çevirmemiş olsalardı, çoğu insan manga nedir bilmeyecekti haklı olarak. O vakit sayın Gerekli Şeyler Türkiye'de nasıl manga satacaktı acaba? Karşılığında beş kuruş alınmadan yapılan bu gönüllü dağıtıma böyle çirkin sözler ithaf edilmesini ve insanların zan altında bırakılmasını şiddetle kınıyorum. ------- Ayrıca, hatıra kalsın diye kendilerinden yaptığım alışverişler bu okuduğum yazışma sonrası asla devam etmemek üzere sona ermiştir. Kendilerine başarılar dilemeyeceğim, bu zihniyetle Türkiye'de tek resmi dağıtıcı olsalar bile başarılı olamayacakları aşikar.
  (Yorumunu alıntıladığım kişi bu yazıyı okur mu bilemiyorum ama okursa umarım kızmaz. )

Aynen bende alışveriş yapmayacağım.

Hiçbir MADDİ kazanç beklemeden yapılan emeklere KORSAN damgası vurmuşlar. -_-
Ortada emek hırsızlığı bile yok zira korsacılıkla suçlanan fansublar bütün bunları kendi EMEKLERİYLE yapıyorlar.

Pardon ama siz o korsan dediğiniz fansublar sayesinde manga satıyorsunuz,kaldı ki çıkarttığınız mangalarının daha başlarındasınız.Size kalsa bütün seriyi okumak için en az on yıl bekleriz bu yavaşlığınızla,ha burda hemen yok çevirdiydi,yok şuydu yok buydu diye yavaş olmalarını savunurlar kesin.One Piece mesela 10 yıl geriden geliyorsunuz madem bu kadar isteklisiniz o zaman her hafta bir cilt çıkarında görelim sizi.İşinize gelince peş peşe çıkartabiliyorsanız citleri bunları da çıakrtabilirsiniz zannımca.

Yayınevlerinin bu kadar seviyesiz konuşması cidden ama cidden beni çıldırtıyor. Sen sözde koskoca yayınevisin bir duruşun bir kimliğin olmalı.Daha önce hiç muhabbetin olmayan bir sayfayla direkt damdan düşer gibi lakayt,laubali ve seviyesiz bir mail atarsan adamlarda sana böyle cevap verir,Ne kadar terbiyesizler!!!

Sizler daha manga nedir bilmeden,satışını yapmaya başlayıp bunun kaymağını yemeye başlamadan bu insanlar sırf birileri mangayı bilsin,okusun diye zamanlarından,özel hayatlarından fedakarlık edip çeviriler yapıyor ve sırf manga severler BEDAVA'ya okusun diye uğraşıyor.Karşılığında KORSAN mı oluyorlar.Siz daha korsanın ne olduğunu bilmiyorsunuz sanırım.Bugün eğer bu kadar çok kişi sizin sayfanızı beğenip mangalar alıyorsa bu korsan diye nitelendirdiğiniz insanların gönüllü ve hiçbir şekilde karşılık beklemeden mangaları bu ülkeye tanıttığı içindir.

Mangaları satarken tek düşüncesi para kazanmak olan ile tek düşüncesi mangaseverlere hizmet etmek olan arasındaki farkı çok şükür anlayabilecek KAPASİTEDE insanlarız.

Durup dururken moralimi bozdular iyice ya ne saçma salak şeylerle uğraşmak zorunda kalıyoruz.

Gerekli Şeyler olacak yayıncılığın sayfasını beğenmekten vazgeçiyorum,takip ettiğim mangaları da eğer 2.elini bulursam alırım,bulamazsam eğerde o BEDAVACILIKLA suçladıkları fansublardan okurum.Sanki mangalarda çok indirim yapıyorlamış gibi.

Bu vesileyle fuardaki anımı anlatayım bari. *-*
Manga almak için standa gittim,yanlış hatırlamıyorsam 8 ya da 9 tl olması gerekiyordu.Dedim internette zaten aynı fiyat bari indirimli yapın.Adam bana yanlışınız var internette bu kadar değil fiyatı dedi.Bende kitapyurdunda bu fiyata satılıyor dedim.Görevlinin dediği şey KORSAN SATILIYORDUR o zaman.

Koskoca kitapyurdu sitesi korsan mı satacak.Ne kadar ilgililer görünüyor ama iş ceplerine dokununca böyle de çirkefleşebiliyorlar sanırım. squint ifade simgesi

Ne olursa olsun FANSUBLARA tam desteğim.
Mangaları insanlar okusun,sevsin diye sürekli uğraşan ve bunu hiçbir şekilde MADDİ beklenti içinde olmadan yapan insanları KORSANCILIKLA suçluyorlar ya daha ne desem bilemedim.Koskocaman bir şaka gibi.Evet kesinlikle şaka bu ve çok komik.

Yayınevi resmen kendini küçük düşürdü ve kendi kuyruğuna bastı.Zira manga severler azımsanmayacak sayıda çok var bu ülkede ve kimlerin ne yaptığını,ne olduğunu da takip ediyorlar.Kendi salaklıklarına yansınlar. "Bleach, Naruto, One Piece, Hellsing ve Shingeki no Kyojin" mangaları bu KORSANCILIKLA suçladıkları fansublar sayesinde bu kadar istek alıyorda para kazanabiliyorlar.
Sanki mangaları onlardan okumaya başlamışız gibi.Bizim amacımız sizin 5-10 yıl geriden geldiğiniz mangaları kitaplığımıza eklemek,bu yüzden alıyoruz,en azından çoğu kişi bu yüzden alıyor.Bir sürü insanı bu yüzden kaybedecekler.kendi kayıplarına yansınlar.Belki satışlarında büyük bir düşüş olmaz ama cidden büyük bir kesimi kaybedecekler.Bu zihniyetle devam etsinler bakalım böyle atarlı  bir şekilde ne kadar devam edeceklerse. :D

1 yorum:

  1. Sinirlenmekte haklısın. İnsanların emeğiyle dalga geçip bir de "korsan" adını takmaları çok çirkin.

    YanıtlaSil

Copyright 2013 © BİR OTAKUNUN DÜNYASI

BLOG DESIGN BY BİR OTAKUNUN DÜNYASI