Victoria Michaels Röportajı !!!

Min Li Li | 7/24/2015 |

Evet!!!! Sonunda blogumun ilk yabancı yazar röportajını da yapmış bulunuyorum.Aferin bana. :D

Benim severek okuduğum Reklam Aşkı ve Bahse Var Mısın? kitaplarının yazarı Victoria Michaels'e röportaj yapabilir miyiz diye dün mail atmıştım.Bir iki saat sonra cevap geldi.Ve en fazla beş saat geçti ya da geçmedi,soruları hazırlayıp gönderdim,o da cevaplarını hemen yolladı.


Yazışmalardan çıkardığım sonuç kendisinin çok nazik biri olduğu,birde mailime hemen dönmesine aşırı sevindim. :D Adını vermeyeceğim ama bir yazarın asistanıyla daha röportaj için görüşüyorum. Marttan beri,evet marttan beri nokta.Hala bir neticeye varamadık bakalım,bu ay yoğunmuş,bu ay çıktıktan sonra yapacağız diye umuyorum. :D
Kim olduğunu da söylemeyeceğim sürpriz olsun,benim çok sevdiğim yazarlardan biri yine. :D

Neyse asıl konumuza geri dönelim. 16 soruluk bir röportaja hazır mısınız?
Evet,biraz abartmışım soru kısmını ama bu yine elenmiş hali,elenmemiş word dosyasını görmek istemezdiniz eminim.Soruları eleye eleye 16'ya düşürdüm. :D

Bir de not düşeyim.İngilizce seviyem çok iyi değil,bu konuda mükemmel değilim.O yüzden çevirirken belki yanlış çevirdiğim yerler,anlam kaymaları falan olmuş olabilir.Şimdiden kusura bakmayın diyorum ve size keyifli okumalar diliyorum. :)





1.Öncelikle, bize kendiniz hakkında biraz bilgi verebilir misiniz?

Harika eşim ile 20 yıldır evliyim ve dört inanılmaz gencin annesiyim,bu yüzden beni oldukça meşgul ediyorlar.Büyükler üniversiteye gidiyorlar,bu yüzden onların evde olmamasına alışmaya çalışıyorum.Aynı zamanda öğretmenim.

2.Yazar olmak istediğinizi ilk ne zaman farkettin?

Her zaman hikayeler anlatmayı ve okumayı sevdim.Çocukken sürekli okudum. 7 ya da 8 yıl öncesine kadar yazmaya karar vermedim ve insanların yazdıklarımı eğlenceli bulmasını şaşırdım.

3.İlk kitabınızı ne zaman ve kaç yaşındayken yazdınız? Ve kaç kitap yazdınız? Favori kitabınız hangisi?

İlk kitabımı yazmaya başladığımda 35 yaşındaydım ve üç kitabım yayınladı.Bir tane daha bitirdim ama düzenlemesi gerekiyor gerekiyor ve şu anda devam ettiğim bir çalışmam var.
Favorimi seçmek imkansız!”Bahse Var Mısın?” benim ilk kitabım ve kalbimde özel bir yeri var.”Reklam Aşkı” çok farklı bir kitap, ona kendimden bir sürü şey koydum.” Concelaed” romantik polisiye de ilk denemem oldu.Hikayeyi yazarken çok eğlendim ve karakterlerin gelişimini sevdim.Sonraki kitabımı ” Concealed” den karakterler ile yayınlamaya devam edeceğim.

4.Yazmak için özel bir zamanınız var mı ?

Asıl işim öğretmenlik,aynı zamanda bir eş ve anneyim.Yazmaya ilk başladığımda öğretmen değildim,bu yüzden çok boş zamanım vardı.Şimdi bütün gün çalışıyorum, bu yüzden akşamları ya da haftasonları yazıyorum.

5.Sevdiğiniz kitaplar neler ve size ilham veren yazarlar kimler?

Çocukken çok okuduğumdan bahsettim değil mi?Yetişkinken daha da çok okudum.Aşk romanlarının her türünü seviyorum. En sevdiğim yazarlardan bazıları Diana Gabaldon, JR Ward, Christine Feehan, Sara Donati, Lori Foster...

6.Sevdiğiniz bir yazma köşeniz var mı?

Çocuklarım etrafta koşuştururken evimin ortasında olan kanepeye oturup yazmayı seviyorum.Bazıları yazarken sessizlikten hoşlanır,ben gürültüyü seviyorum.Garip biliyorum.

7.Aileniz ve arkadaşlarınız kitaplarınız hakkında ne düşünüyor?

Ailem çok destekleyici,özellikle de eşim.İtiraf etmeliyim ki ailemdeki herkes yazdığımı bilmiyor,aslında çok fazla dikkat çekmiyorum.

8.Bize sizin hakkında kimsenin bilmediği bir şey söyler misiniz?

Daktilo kullanamıyorum.Dünyanın en kötü daktilo yazanıyım.Açıkcası hiç kitap yayınlayamam çünkü uzun zamanımı alır ya da bir çok hata yaparım ve bunları düzeltmek için geri dönmem gerekir.Daktilo yazabilen insanları delicesine kıskanıyorum.

9.Çocukken büyüdüğünüzde ne olmak istiyordunuz?

Öğretmen. :)

10.Boş zamanlarınızda ne okursunuz?

Romantik kitaplar.Onlardan yüzlerce var.Nereye gidersem gideyim yanımda hep bir kitabım var.

11.Favori filminiz hangisi ve neden?

En sevdiğim film ... hm. Benim hakkımda komik bir şey, aşk romanlarını severim ama aksiyon filmlerini izlemeyi sevdiğimdir. The Godfather, Harry Potter ya da The Hobbit gibi epik filmleri severim.Film seçimim eğer yağmurlu bir günse ve televizyonda bir şey yoksa Armageddon olur.Garip bir seçim, biliyorum ama aksiyon mizah ve romantizmi seviyorum.Konusu tamamen umulmadık, ancak iki saat boyunca… Harry Stamper ve ekibinin izinin dünyayı kurtaracağına inanıyorum.

12.En sevdiğiniz motivasyon ifadesi nedir?

"Size, bunun kolay olacağını söylemiyorum. Buna değeceğini söylüyorum." Art Williams

Bu sözü seviyorum çünkü okulda öğrencilerimle tüm öğrenme çabalarında bunu kullanıyorum.Bu onlar için kolay olmayacak ama kendinizi %100 verirseniz tüm o zorlu çalışmanın sonunda buna değecek.Onlar beni çok çalışmaya motive ediyorlar ve sonunda buna değdiğini görüyorlar.

13.Şu anda üzerinde çalıştığınız proje hakkında bilgi verir misiniz?

The Hidden serisinin üçüncü kitabı üzerinde çalışıyorum. Concealed serinin ilk kitabı, Evaded serinin ikinci kitabı bitti ama düzenlenmesi gerekiyor.Şimdi ise serinin üçüncü kitabı masked üzerinde çalışıyorum.Bu kitapların hepsi için endişeliyim ama hala ilginç,eğlenceli karakterler ve sağlam bir aşk hikayesi var.

14.Gelecekteki projeleriniz için planlarınız neler?

Eh, ben Hidden Serisi bitirmek istiyorum.Bu üç kitap olacak.Bittiğinde bu çift için başka fikirler ve şeyler düşünmeye başladım ve sonra bıraktım çünkü kafamda başka fikirler var,muhtemelen tamamen yeni bir şeye başlarım ya da devam eden projelerimden birini bitiririm.

15.Yazdığınız tür dışında başka bir tarzda yazmayı düşündünüz mü?

Evet! Her zaman.Aslında genç yetişkin türünde yazmak istiyorum.Bu benim sonraki projem olabilir. Yeni şeyler yapmak istiyorum, bu yüzden kesinlikle sonunda diğer türlerde kitap yazacağım.

16.Son olarak Türk okuyucularınıza neler söylemek istersiniz?

MERHABA demek istiyorum !!! İki kitabım yayınlandığı için çok heyecanlıyım,sizden de duymayı çok isterim. Bana victoria@victoriamichaels.net adresinden mail gönderin.Kitaplar hakkında sevdiğiniz şeyleri söyleyin.Okurlarımın sevdikleri şeyleri duymayı seviyorum.Siz kitaplarımı okurken zevk aldığınızda ben çok heyecanlanıyorum.Kitaplarımı okuduğunuz için teşekkür ederim.


Bu güzel röportaj için Victoria Michales'e bir kez daha teşekkür ederim. <3

4 yorum:

  1. vay süper olmuş kuzum ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Sen kıvırdın valla bu işi iyice. :D Gayette güzel aktarmışsınız yazarın sözlerini. :)

    Ve seni mimledim ben. 5 sorucuk bişey. :D Yapmak istersen hani diye. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haha. :D
      Teşekkür ederim canım,durmak yok yola devam. :D

      Gördüm,yapacağım bende. :)

      Sil

Copyright 2013 © BİR OTAKUNUN DÜNYASI

BLOG DESIGN BY BİR OTAKUNUN DÜNYASI