[Kitap] Umutsuz

Min Li Li | 1/17/2015 |


Tür: Young Adult
Goodreads Puanı: 4.42
Orijinal Adı: Hopeless
Serinin Adı : Hopeless (#1)
Sayfa Sayısı: 429
Baskı Yılı: 2013
Çeviri: Kübra Tenekeci
Yayınevi: Epsilon

Lise son sınıf öğrencisi olan Sky çapkınlığı kendi şanıyla yarışan Dean Holder'la tanışır. İlk karşılaştıkları andan itibaren Holder onu hem korkutur hem de cezbeder. Ona dair bir şeyler, Sky'ın derinlere gömmek için çok uğraştığı sıkıntılı geçmişine ait anılarını ateşler. Sky ondan uzak durmaya kararlı olsa da Holder'ın kararlı tutumu ve esrarengiz gülümsemesi savunmasını yerle bir edip aralarındaki bağın güçlenmesini sağlar. Ama gizemli Holder'ın sakladığı sırlar vardır, bu sırlar ortaya çıkar çıkmaz Sky sonsuza kadar değişir ve güven duygusu gerçekler karşısında yenilgiye uğrar.
Sky ve Holder ancak çıplak gerçeklerle cesurca yüzleşerek yaralarını iyileştirebilecek ve sınır tanımadan yaşayıp birbirlerini sevebileceklerdir.

Umutsuz nefesinizi kesecek, merakınızı uyandıracak size ilk aşkınızı hatırlatacak bir roman.


Bu sefer spoiler vermeden yorum yapmaya çalıştım ama bir iki tanecik kaçırmış olabilirim. :D





Bu nasıl bir kitaptı böyle!!!
Başlarda eğlendik,güldük oynadık derken sonlara doğru üzüldük ağladık. :(
Cidden bu yazarın neden bu kadar çok sevildiğini anladım.
En önemlisi bu bir YA kitabı.Bunun daha farklı olması gerekmez miydi?Tamam şu ana kadar okuduğum YA kitaplarında hep bir karakterin geçmişi sorunlu oluyordu ama ben bu kadarını asla ama asla beklemiyordum!!!!

Holder'ın sakladığı büyük sırrı başından beri merak ediyordum açıkcası ve sır ortaya çıktığında bende Sky kadar çok şaşırdım.Hatta Sky Holder'ın evinde geçmişi hatırladığında işin içine paranormal girecek diye bekledim evet bunu bekledim. :D Ama bambaşka bir şey çıktı.Cidden hiç ama hiç tahmin edemeyeceğim bir şey ortaya çıktı.

Kitap beni dumur etti resmen,bittiğinden beri kitabı düşünüyorum.Hatta şu anda ikinci kitabı okuyorum ve Holder'ın durumu Sky'dan daha beter.Daha da damara başlamış bulunuyorum.Bu kadının Tarryn ile neden bu kadar yakın arkadaş olduğunu anladım sanırım.İkisi de psikopat. :D

Arkadaşım YA türü bu ya,bu kadar abartılmamalıydı,bu kadar dram olmamalıydı.Tamam başlarda dediğim gibi çok eğlenceli sahneler vardı ama sayfalar ilerledikçe birde baktım 180 derece dönüş yapmış yazar.

Şimdi burada bayağı bir spoiler vermeden yorum yapmaya çalışacağım çünkü kitabın bir nevi odak noktası,Sky'ın evlatlık edinilmesi,evde eğitim görüp teknolojiden uzak yaşamalarının nedeni.Sky'ın yaşadığı şeyi düşünmek bile midemi bulanıyor,aklım almıyor,tüylerim diken diken oluyorne desem boş kalır,okuyup grün en iyisi.Ama okumaya başlamadan önce kendinizi eğleneye olduğu kadar ağlamaya da hazırlayın.Zira kitap sizi feci çarpıyor.

Neyse kitabın bende bıraktığı etkiden sıyrılıp birazda karakterler hakkında yorum yapayım.

Holder ve Sky arasındaki uyumu,aşkı çok sevdim ben.Özellikle çok sevdiğim şey ise hoşlanmak ile sevmek arasında olan "Seni yaşıyorum." ifadesi.Bana çok orjinal geldi.

Holder ah Holder!! Normalde kendimden küçük erkekleri haremime almam ama seni alabilir miyim!!!! Sky'ı tanıdığından beri hep ona destek olmak için yanında oldun.Onunla beraber olmak istesen bile isteklerini göz ardı edip hep Sky'ı düşündün.Sen nasıl bir karaketsin böyle!!!!

Sky geçmişi olaylı olan karakterimiz.Bu türde sıkça karşımıza çıkan bir olay bu evet ama daha önce de bahsettiğim gibi yazar resmen çığır açmış bununla.Devlet okulunda onunla uğraşmaarına rağmen hiç aldırmaması,yaşadıklarına rağmen ayakta kalması,bence çok güçlü bir karakterdi.O yaşta böyle şeyler yaşayan kaç kişi hala cesur olabilir ki?Maalesef Les bunu başaramadı. :(

Okulda Breckin ile tanışıp arkadaş olması da güzeldi.O da eğlenceli bir karakter.

Sky'ın en yakın arkadaşı Six -aslında adı Seven'mış :D - 'in çılgın mesajları kitaptaki eğlenceli yerlerden biriydi.Tabi sonlara doğru o mesajlarda kesildi.

Karen'e ilk önce yaptığı şey için kızıyorsunuz ama neden yaptığını anldığınızda iyiki de yapmış diyorsunuz.

Umarım yazarın diğer kitapları da böyle değildir.Cidden okuyunca etkisinden uzun süre çıkamıyorsunuz.
Benim size nacizane tavsiyem seriyi ardı ardına okumayın.Umutsuz'da iyice drama bağlıyorsunuz,Yeni Bir Umut'ta ise damara bağlıyorsunuz. :(



2 yorum:

  1. Harika bir kitap ve çok güzel yorumlamışsın canım, eline sağlık. Bu kitap ve Holder bambaşka gerçekten. Umarım yazarın diğer kitapları da çıkar bu yıl. Bana da beklerim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. :)
      Evet benim içinde her zaman yeri ayrı olacak. <3
      Takipteyim. :)

      Sil

Copyright 2013 © BİR OTAKUNUN DÜNYASI

BLOG DESIGN BY BİR OTAKUNUN DÜNYASI