Günahın Esiri - Anna Campbell || Kitap Yorumu

Min Li Li | 8/17/2016 |

Orjinal Adı: Captive of Sin
Yazar: Anna Campbell
Çevirmen: Meriç Algün
Tür: Historical Romance
Goodreads Puanı: 3.83
Sayfa Sayısı: 416
Yayınevi: Epsilon Yayınları
Çıkış Tarihi:  2010
Hindistan'da tutsak edilen İngiliz casusu Sir Gideon Trevithick ülkesine döndüğünde ulusal kahramandır. Bir yıl boyunca işkence gören Gideon insanlarla ilişki kurmakta güçlük çekmeye başlamış ve içine kapanmıştır. Ancak çok zor durumda olan Lady Charis Weston ile karşılaşınca, duyduğu ilgi ve yakınlığı gizleyemez. Charis, kendisine miras kalmasını istemeyen ve onu şiddet uygulayarak istemediği bir adamla evlenmeye zorlayan üvey ağabeylerinden kaçmaktadır.

Gideon bir yandan Charis ile aralarındaki yakınlaşmaya karşı koymaya çalışır çünkü güzeller güzeli Charis'in kendisi gibi travmalar yaşamış, bunların etkisinden kurtulamamış bir adamdan çok daha iyisini hak ettiğini düşünmektedir. Bir yandan da genç kızı kurtarmanın tek yolunun onunla evlenmesi olduğunun farkındadır.

Anna Campbell ile Uykusuz Geceler kitabıyla tanışmış ve sevmiştim. Sonra çıkan bütün kitaplarını topladım tabi.Eh artık o kitapları okumaya başlama zamanı geldi tabi.Buna da Günahın Esiri ile başladım.  :D

Kitaba tek kelimeyle BAYILDIM.

Kurgusunda klişe olabilecek şeylerde vardı elbette ama yazar kurguyu, karakterleri öyle bir işlemiş ki hayran olmamak elde değil.

Bir kere kadın karakteri Charis Weston ne istediğini bilen,bunun için mücadele eden güçlü bir karakterdi bana göre.

Erkek karakter Gideon Trevithick'in hisleri,çaresizliği,kendine olan nefretini çok iyi yansıtmış Campbell.

Kitapta komik sahneler olsa da genel olarak psikolojik derdim sanırım.Zira Charis in abilerinden kaçmasının yanında Gideon un iyileşmesi için çaba sarfetmesi, onunla olmak için Gideon un kendisiyle mücadele etti.

Eh sonunda da istediğini elde etti.Sevgi herşeyi çözer kısacası.❤

Yan karakterleri de çok iyiydi bence.Keşke onları da anlatan üçleme bir seri olsaymış. Zira onları da çok sevdim ve acayip merak ediyorum.

Kitabın adına bakınca gerçekten günah şeylerin esiri bekliyor insan ama alakası yok. :D
Bu ismi almasının nedeni Gideon'un Hindistan'ta yaptıkları ve yaşadıkları yüzünden olabilir belki.Kapak desen o da hiç uymuyor içeriğe,orjinal kapak daha uygun kitaba ama historical seven okurlar zaten bu duruma alıştı.

Son olarak çevirisinde sıkıntı vardı ama yine de kitabın kurgusu ve karakterleri güzel olduğu için puan kırmayıp tam puan vereceğim.


1 yorum:

  1. Sayende okumadığım farklı, romantik kitaplar ile tanışıyorum. Sevgiler:))

    YanıtlaSil

Copyright 2013 © BİR OTAKUNUN DÜNYASI

BLOG DESIGN BY BİR OTAKUNUN DÜNYASI