Ahuna Öteki - Umut Kısa || Kitap Yorumu

Min Li Li | 10/04/2016 |

Yazar: Umut Kısa
Goodreads Puanı: 4.56
Sayfa Sayısı: 192
Yayınevi: Sola Yayınları
Çıkış Tarihi:  2015
İnsanın hayatında aldığı bazı dersler vardır. Bu öğretileri biriktirir. Küfesini bazen birbirleriyle çelişse de farklı şeylerle doldurur. Eğer şanslıysa ve kendine doğru bir yolculuktaysa küfesindekileri özümser ve içselleştirir. Artık sırtta taşınan bir küfede değil, bedenin ta içindedir onlar. Öğrendikleri işine yararsa, kendi ruhunu değiştirirse, ya da fayda yaratacak şekilde kullanırsa farkındalık gerçekleşir. Ben de başka işe yaramakta zorlandığımdan –neden olduğunu sonra anlatacağım- hikâyesini anlatmak istedim öğrendiklerimin.
Bazen geç oluyor. Duruyorsun hayatın bir yerlerinde. Adım atamıyor, donup kalıyorsun. Öyle ki, ne zaman kendi kendime kalsam o yaralı sahneler ve onların bende bıraktığı farklılıklar gelir aklıma. Şimdi mutluyum. Ancak bir zamanlar nefret ettiğim insanlara bitmek bilmeyen bir öfke duyduğum ve mutluluğa bir türlü ulaşamadığım günler vardı.
Bu kitabı okuduğunda her şeyi anlayacaksın. Sadece biraz zaman. Sadece...

Sizlere bugün hem farklı ve kaliteli tarzıyla yeni tanıştığım Sola Yayınlarının bir kitabının yorumuyla geldim. :)

Açıkcası etkinlik öncesinde @solayayinlari nın adını hiç duymamıştım.Etkinlik sayesinde güzel bir sohbetimiz oldu. :) Yayınevinin hediye ettiği kitaplardan benim seçtiğim Ahuna oldu,üstelik imzalı.😈

Umut Kısa yayınevinin sahibi aynı zamanda. :) Etkinliğe gelen yayınevi ekibi çok güler yüzlüydü.Ve tabi ki hoş sohbetti.Çok keyif aldığım bir etkinlik oldu. Kitaba gelirsek, Ahuna okuduğum kitaplardan farklı bir türdeydi.Bu yüzden romantik komedilerin arasında gerçekçi bir kitap okumak iyi geldi.Bu, kitabı sevdiğim noktalardan biri.Spoiler vermemek için içeriğe fazla girmek istemiyorum ama ölümler çoktu,bu beni üzen kısım oldu maalesef.😢 Yine de rahat olabilirsiniz karakterimiz kitap sonunda hala hayattaydı.Bir diğeri ise kitabın çok gerçekçi olması. Yani kitapta yer alan olaylar gerçek hayatta da var maalesef.190 sayfalık bir kitaba bir sürü gerçek sığdırmış yazar.Mesela güçlüysen istediğin her şeyi yapabilirsin,haksızsan bile haklı olabilirsin.Bizim gördüğümüzün arkasında başka bir gerçek olabilir.En azından benim çıkardığım sonuçlardan iki tanesi.

Okurken onayladığım yerlerde oldu,onaylamadığım yerlerde. Ama yazarın teşekkür yazısında yer alan ve kitaba ismini veren "öteki" nin vermek istediği mesaj bana göre anlamlı.

Yazısında çok güzel anlatmış durumu ama ben sadece şu satırları ekleyeceğim.O bile her şeyi ifade ediyordur bence. "Belki de Yunus Emre’nin sözündeki gibi “yaratılanı sevmek” yalnızca… "

Din,dil,ırk,cinsiyet farklılığı,cinsel tercihi,dış görünüşü kafamıza takmadan herkesi olduğu gibi kabul edip saygı duyup, sevebilsek keşke... 

Eğer farklı şeyler okuyup keşfetmek istiyorsanız yayınevinin kitaplarına göz atabilirsiniz,ilginizi çekebilecek kitaplar vardır eminim.Bende bundan sonra takip edeceğim. Şimdiden gözüme bir kaç kitaplarını kestirdim bile. :D


1 yorum:

  1. Yaa ben sizlerin yorumlarını okudukça hepsini merak ediyor ve okumak istiyorum ama daha elimdekileri bile bitiremedim ki :)
    Bu arada son dileğine gönüldennnn katılıyorum <3

    YanıtlaSil

Copyright 2013 © BİR OTAKUNUN DÜNYASI

BLOG DESIGN BY BİR OTAKUNUN DÜNYASI