Annarasumanara - Ilkwon Ha || Webtoon Yorumu

Min Li Li | 10/12/2016 |

Tür: Gizem,Drama,Okul,Romantik,Psikolojik
MyAnimelist Puanı: 8.62
Cilt Sayısı: 28
Çıkış Tarihi: 2010
Çeviri Grubu: Webtoon Line
Manga-ka: Ilkwon Ha
Okulda, tepedeki terkedilmiş eğlence parkında insanları yokedebilen bir sihirbaz yaşadığına dair bir dedikodu dolaşmaktadır. Yoon Ai, kardeşine bakmak zorunda olan fakir bir kızdır. Bir gün yolu bu tepeye düşer ve hayatını değiştirecek olan bu çocuksu sihirbazla tanışır... ~ 2010 yapımı, 27 chapterlık kısa bir manhwa.

Webtoonun görselde görünen resmini daha önce bir yerde görüp çok beğenmiştim. Bir ara masaüstümü de süsledi bu resim ama o zaman nereden olduğunu bilmiyordum tabi. 😂

Uzun zamandır okuma listemde olan Annarasumanara'ya dün başlayım dedim. 28 bölüm okumaya başladıktan bir saat sonra bitti. 😍

Başlarda komik bir hikaye olacak diye bekliyorsunuz ama okurken anlıyorsunuz ki bildiğiniz psikolojik dram. 😭

Ai lise sona gidiyor.Babası borçları yüzünden kaçmış,annesi onları terk etmiş. Küçük kardeşiyle beraber bir odada kalıyorlar.
Hem para kazanmak için çalışıyor hem de geleceği iyi olsun diye iyi bir üniversiteye girmek için çok çalışıyor. Buldukları yemeği kardeşi yesin diye aç kalıyor. Çorapları hep delik. Eline geçen para ile çorap mı alsam yoksa yemek mi alsam diye düşünüyor. Bunları yazıyorum çünkü Ai'nin içinde bulunduğu durumdan dolayı yaptıkları da yargılanmıyor.Mesela sınıfta uyuz bir kız var.On dolaro yere düşürmüş gibi yapıyor ama Ai alacak mı diye yapıyor bunu. Ai parayı alınca arkadaşıyla alay ediyor gerzek.😒

Çalıştığı yerde yarım bir hamburger görünce kimse görmedeb yiyor. Bunları yaparken de bu para/hamburger iğrenç değil ben iğrencim diyor. Kirayı ödemeyi bırak yarın ne yemek yiyecekler o bile meçhul. İşte böyle bir durumdayken karşısına "Sihre inanır mısın?" diyen bir adam -L- çıkıyor. Bu noktadan sonra hem Ai'nin hem de onun rakibi olan ama aynı zamanda onu seven Ildeung'un hayatını değiştiriyor.

Ildeung zengin,istediği her şey olmasına rağmen ailesi o kadar baskıcı ki!!! Ai'ye eğer düşük not alırsan sana para veririm dedi mesela. Eh kızın ihtiyacı var mecbur kabul etti. Burada ona biraz kızmıştım ama yine de koyamıyor insan ona da.

Bu durum Türkiye' de de olsa Kore ve Japonya'da daha fazla. Sınavdan iyi not alamadığı için intihar eden bir sürü genç var. Ona atıfta bulunmuş olabilir belki yazar ama diğer yandan asıl vermek istediği mesajı çok iyi yansıtmış.

Toplumun belli kriterleri vardır; iyi bir görünüm,iyi bir gelecek, iyi bir iş,iyi bir maaş. Eğer bunların dışına çıkarsanız obların kriterlerine uymadığınız için sizi dışlarlar. L ve Ildeung aslında aynı kadere sahip,tek farkla L buna karşı gelmeye çalışmış ve zamanla diğerlerinden ayrılmış onların tabiriyle deli olmuş. Kendisi belki geçmişte düzgünce yapamadı ama Ildeung'un tabuları yıkmasını sağladı,onun gözünü açtı.

Ildeung ve ailesinin boyunları çok uzun. Bunu başlarda komik bulmuştum ama okumaya devam edince aslında bunun asfalta gönderme olduğunu düşündüm. Çünkü Ildeung o asfalttan çıkınca normal kafa yapısına sahip oldu.

Birde Ai'nin çalıştığı yerdeki patronuna acayip sinir oldum,şerefsiz.😑 Dedesi yaşında adam olacak düşündüğü şey öyle iğrenç ki! Başlarda iyi davranıyor ama o iğrenç gülümsemesinden bir şey çıkacağını tahmin etmiştim. Hiçbir şeyin karşılıksız olmadığını anlayan Ai,L'in ona yardım etmesini de yadırgıyor haliyle. Başlarda ondan kaçsada sonradan alışıyor. Açıkcası bir aşk kıvılcımı falan bekledim ama olmadı.😂

Ai küçükken sihirbaz olmak istiyormuş ama yaşadıklarından dolayı istediği tek şey iyi bir gelecek. L bir nevi onun da asfalttan çıkmasını sağladı.

Nedir bu asfalt derseniz eğer bildiğimiz asfalt yol. Ildeung'un tabiriyle üzerinde sürekli yalın ayak koştuğu asfalt yol.Aslında toplumun ya da ailenin baskısı belki de. Eğer o asfalt yolda devam ederse iyi bir üniversite,iyi bir maaş garanti ama eğer bu yoldan çıkmazsa hayatı boyunca hiçbir zaman istediklerini gerçekleştiremeyecek. Yazar iyi bir benzetme yapmış bence.

L'in de dediği gibi iyi bir hayat için istemediğimiz şeyleri yaparken sevdiğimiz şeyleri de yapabiliriz bence.
Okuyanlardan bazıları beğenmemiş ama bence anlamlı bir hikayeydi,tavsiye ederim. :)


2 yorum:

  1. Yazını tek solukta okudum , çok akıcı yazmışsın ^^ Anlatımı bu kadar güzelse kendisi nasıldır, bir bakıcam:D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yorumun için çok teşekkür ederim. :)

      Sil

Copyright 2013 © BİR OTAKUNUN DÜNYASI

BLOG DESIGN BY BİR OTAKUNUN DÜNYASI