[Kitap] Olur Böyle B*ktan Şeyler

Min Li Li | 4/07/2015 |

Orjinal Adı: Magnificent Vibration
Yazar: Rick Springfield
Çevirmen: Özlem Özarpacı
Yayınevi: Parodi
Sayfa Sayısı: 328

“Hey Tanrım!Bir dahaki sefere ben çaldırsam sen beni arar mısın?”

Hayatınızın en berbat günlerini yaşıyorsunuz. Tam olarak dibe vurmuş durumdasınız. Sonra aniden karşınıza bir telefon numarası çıkıyor. Arıyorsunuz. Telefonun diğer ucunda hiç tanımadığınız bir ses: Tanrı'nın sesi.Muhtemelen bunun bir şaka olduğunu düşünüyorsunuz.Ya da belki de delirdiğinizi.Fakat bu ne bir şaka ne de siz keçileri kaçırdınız.Sahi, o numarayı yeniden aramaya cesaret edebilir miydiniz?
“Konuşmamız gerek Tanrım. Aslında bunu çok daha önce yapmamız gerekirdi ama beni ciddiye almadığının farkındayım. Oradan nasıl göründüğü hakkında en ufak bir fikrim yok ama bilmeni isterim ki buradan bakıldığında işler pek de yolunda gitmiyor.Yani dünyayı diyorum.Farkında mısın bilmiyorum ama boka batmış durumdayız.Hey, sana söylüyorum, beni duyuyor musun? Ah hadi ama…Kontör tam da bitecek zamanı buldu. Hey Tanrım, bir dahaki sefere ben çaldırsam sen beni arar mısın?”



Başlarda nasıl bir kitap bu arkadaş böyle.Ne saçma şey anlatıyor diye söylenen ben için muhteşem bir cevap verdi kitap. :D
Sayfalar ilerledikçe kitap 180 derece değişiyor ve ilginçleşmeye başlıyor en azından benim için.

Kahramanımız-neden kahraman dediğimi kitabı okursanız anlarsınız- Horatio ailesinin bu adı vermesinden hoşnut olmadığı için kendisine Bobby diyor.Ama ben Horatio ismini daha çok sevdiğim için onu kullanacağım. :D

Horatio en çaresiz kaldığı anda intihar etmeye kalkıyor ve telefonu çalıyor.Arayan da kim dersiniz? Tanrı.Evet yanış duymadınız.

Bu kısım benim açımdan saçma olan yer ama kitabın geneline baktığınızda verdiği mesajı düşününce bu durumu göz ardı edebiliyorsunuz.Başlarda Horatio'nun başına gelenleri okuyoruz ve kitap boyunca da böyle gidecek sanırım diye düşünürken tanrı ile konuşmasında tanrı on bir bara gitmesini söylüyor.Böylece Horatio'da bara gidiyor ve orada bir rahibe karşılaşıyor.Evet bara giden bir rahibe kulağa ilginç geliyor dimi? Ayrıntılarıyla boğmayım sizi. :D İkisi konuşmaya başlıyor.Sonra yemek yemeye pizzacıya gidiyorlardı yanlış hatırlamıyorsam ayrılırken yanlarında başka bir adam beliriyor.Konuştuklarına kulak misafiri olmuş.Aynı zamanda üçü de aynı kitaba sahip.

Olayların örgüsü bundan sonra değişiyor işte.Bu üç arkadaşın bir araya gelmelerinin bir amacı var ama onlar bilmiyor tabi.Bunu araştırmaya başlıyorlar ve sonuç olarak hem rahibe Alice'e kalan mirası almak için hemde bu aacı bulmak için İskoçya'ya gidiyorlar.

Bu arada bir yandan tanrının da düşüncelerine yer veriliyor.Sürekli yeryüzüne olan sevgisi hakkında yorumlar bunlar tabi.Buradan belki bir sonuç bulmak mümkün ama okurken benim hiç ama hiç aklıma gelmedi bu ayrıntı.Şimdi yazarken farkettim. :D

Horatio,Alice ve Sequel dostluğunu sevmiştim ben ama Sequel'in sonu. *-*

Kitabın bölüm başlarında bir hikaye anlatılıyor,sonra Horatio'nun çocukluğundan bagünümüze kadar yaşadığı olaylar kesit kesit anlatılıyor ve sonra Horatio günümüzde yaşadıklarını anlatıyor.Bölüm başlarındaki hikayeleri okurken ne alaka diyorsunuz ama yazar bu hikayeleri konuyla iyi bağlamış.Bağlantıyı okurken yok artık diyorsunuz.

Konu bakımından bakarsanız cidden saçma bir kitap ama bana göre önemli olan içinde verdiği mesaj.Ve benim bu kitaptan çıkardığım mesajda şu;

Yeryüzü de tıpkı bizim gibi yaşayan bir canlı ama insanoğlu kendi bencilliği yüzünden bu canlıyı yavaş yavaş öldürüyor. *-*

Evet.Böyle bir kitaptan bu mesaj çıkıyor arkadaşlar. :D
Cidden ama cidden hiç tahmin edemeyeceğim bir olay oldu kitapta.Tamam konu saçma,diyaloglar absürd ve komik ama sonradan öyle bir yere varıyor ki kitabı bitirdiğinizde az önce neler oldu böle yahu dedirtiyor insana ya da en azından benim için böyleydi.Çünkü başlayış şeklinden sonlara doğru giderken kitabın gidişatı size hiçte böyle bir fikir vermiyor.Daha çok bir adam ve onun başından geçen olayları anlatıyor gibi.

Kitabın tasarımını sevdim,redaksiyonunda da bir sorun görmedim.Olur Böyle B*oktan Şeyler kitapla tamamen alakasız değil, içinde bir kaç yerde geçiyor,sanırım etki bıraksın diye böyle bir isim seçilmiş ama kitap orjinal adıyla basılsa daha iyi olurmuş gibi.

Kitabı okuyup yorumlamam için bana gönderen Parodi Yayınları'na teşekkür ederim. :)

4 yorum:

  1. Seni mimledimmmmm. Bir ara bakarsın artık. :D

    YanıtlaSil
  2. Bende az önce bitirdim ve sanırım son bölümlerini tekrar okumaliyim

    YanıtlaSil
  3. Bende az önce bitirdim ve sanırım son bölümlerini tekrar okumaliyim

    YanıtlaSil

Copyright 2013 © BİR OTAKUNUN DÜNYASI

BLOG DESIGN BY BİR OTAKUNUN DÜNYASI