[Kitap] Rastlantı

Min Li Li | 11/19/2015 |

Yazar: Nazlı Ozan
Tür: Romantik Komedi
Sayfa Sayısı: 376
Yayınevi: Olimpos Yayınları
Çıkış Tarihi:  2015
Bazı yolculuklar sizi aşka götürür...
"Aşkın gelişi, aklın gidişidir."
Acaba gerçekten öyle midir? Ya da bir dil bir insan, iki dil... Ah, neyse boş verin şimdi dili falan! Burada asıl önemli olan, aşkın dili!
Neşeli, sevimli, az biraz inatçı, ama yeri gelince masum bir kedi olan Aslı Karahan ile Roma'yı fethetmeye hazır mısınız? Yalnız, çapkın İtalyanların, aşk dolu kahkahaların ve enfes lezzetlerin de eşlik edeceği bu yolculuk için sizi baştan uyarıyorum. Kemerlerinizi sakıca bağlayın ve yanınızda oturan yol arkadaşınıza dikkatlice bakın!
Belki siz de Aslı gibi hayatınızın aşkıyla, hiç ummadığınız bir yerde ve kesinlikle kimseye anlatmak istemeyeceğiniz bir şekilde tanışabilirsiniz. Kim bilir?
Pekâlâ, hazır mıyız? O hâlde "Rastlantı" kalkışa hazır...


Ben bu kitaba bayıldımmm,açık ve net.

Kitabı bana ilk duyuran arkadaşım Duygu idi.O bana böyle bir hikaye var yakında kitap olacak dedi.O anlatınca konu hoşuma gitmişti benim.Biraz zaman geçtikten sonrada kitap kapağı yayınlandı.Kitap kapağına aşık oldum resmen.Yok böyle bir kapak.Tamam,tamam çok güzel kapaklar var. :D Ama benim son zamanlarda çok sevdiğim bir kapak oldu,Rastlantı'nın kapağı.Fuar zamanı çıkınca direkt alındı haliyle.Fuardan sonrada ilk okuduğum kitaplardan oldu.

Daha ilk sayfasında beni yanıltmadı ve bu kadar heyecanla beklediğime değen bir kitap oldu.
Komedisi bol,romantizmi dozunda tatlı mı tatlı bir hikaye.

Bütün karakterleri çok sevdim.
Aslı ve ailesine bayıldım,tam komediler.Rossi kardeşler Roberto ve Enrico da öyle.Onlara bayılmamakta elde değil zaten. <3

Aslı'nın İtalya'daki arkadaşı Angela'yı da unutmamak lazım.Aslı'nın ailesi demişken Buğrul ve Burak'ı da es geçmeyelim lütfen.Özellikle Burak ve o düşük çenesi. :D

Kızımızın yakışıklı İtalyan ile ilk karşılaşması nasıl oluyor dersiniz?Uçakta tabi ki.Hemde ne karşılaşma.Çocuğu taciz etti yahu.Birde ellerim benden bağımsız olarak harekete geçti dedi ve ben koptum.

Görüldüğü üzere Aslı pek komik,aynı zamanda inatçı.Annesine çekmiş. :P

Uçaktan sonraki ilk karşılaşmaları da tam komediydi.Kız adama bildiğin saydı ama sonra patronu olduğunu öğrenince çareyi kaçmakta buldu ama nafile Roberto'da peşinden gitti ve yakaladı Aslı'yı.

Aslı çatlak bir karakterdi ya.Kız aşık olmasına rağmen sonuna kadar inkar etti bunu ama en sonunda bir çırpıda Roberto'ya aşkını itiraf etti.Kaslı İtalyanımız zaten aşıktı ve bunu belli ediyordu Aslı'ya.

Aslı'nın Roberto'yu her kıskandığında gözünün dönmesi ve komik şeyler yapması süperdi.Mesela Adele'i ilk gördüğü zaman kızın başından aşağı içeceği dökmesi ya da  daha sonra aile yemeğinde Roberto ile Adele'i yalnız bırakmamak için bayılmış numarası yapması.Allam ya çatlak bu kız cidden.Sonra kendi ağzıyla kaçırdı ya numara yaptığını.Yalnız bunları yaparken hala aşık olduğunu inkar ediyor kendisi. :3

Roberto Rossi'de en başlarda kıza bela diye muamele ederken bile ondan etkilenmesi.Siz daha ilk görüşte birbirizine vurulmuştunuzda sizin haberiniz yoktu canııımmm. :D

Enrico hikayemizin kazanovası ama Angela'yı görünce onun çekimine kapılıp ona aşık olmaya başladı.Adam aşkından Türkiye'ye bile geldi daha ne olsun. :D

Yalnız Enrico'nun evindeki sahnede ona biraz kızdığım doğrudur.Tamam o da beklemiyordu böyle bir şeyi ama sonuçta uyuz kadını itebilirdi falan,neyse sonradan masum meleğimizin gönlünü aldı da affettirdi kendini.

Bu İtalyan Rossi Kardeşler birbirinden kıskanç kitabı okurken bunu net olarak görebiliyorsunuz.Ama yine de bu kıskançlıkları çok tatlıydı.Enrico gibi bir çapkının Angela'nın peşinden koşup aşkından delirmesini okumakta ayrı bir eğlenceliydi. :D

Off yaaa kitabın herşeyi çok güzeldi ki!!! Yazarın daha önce hiçbir hikayesini okumadım.Bu okuduğum ilk kitabı ama bence romantik komediyi çok iyi yazmış.Bunun dışında Buğrul ve Burak'ın hikayesi olan Plaza Kızları ve tamamlanmış başka bir hikayesi daha var.Tamamlanan hikayeyi en kısa zamanda okuyacağım.Plaza Kızlarını da merakla bekliyorum.Zira geveze ve egosu tavan yapmış Burak'ın aşık hallerini okumayı çok istiyorum. Buğrul biraz ağır abi modunda o yüzden ona tam tersi bir kız yakışır bence.

Kapağa olan aşkımı söyledim zaten ama yine söyleyeceğim,bu kapak çok güzel dostum,yapanın ellerine,emeğine sağlık. :)
Aynı zaman iç baskısı da güzel.

Tek eleştirim dizgi konusunda olacak.Yani harf yada kelime eksikleri yoktu ya da gözüme çarpmadı redaksiyonda ama mesela özel isimlerde ekler tırnak işareti yerine şöyleydi genelde. " Aslı>> nın " gibi.Bu maalesef çok göze battı.Dizgiden kaynaklanan bu hata 2. baskıda düzeltilecekmiş. :)
Yine de kitabın içeriğini ve kapağını çok beğendiğim için puan kırmadım bundan. <3

Uzun lafın kısası okuyun okutturun pişman olmazsınız. İtalyanca aşk başkadır diyerek yorumuma noktayı koyuyorum.:D


2 yorum:

  1. Ahh İtalyan erkekleri:)
    Onlar tatlı ve yakısıklı oluyor.
    Kitapta gecmeleri süper:)
    Merak ettim kitabı şimdi italyanlara bir sevgim varken:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle okumanızı tavsiye ederim.Çok beğendiğim bir kitap oldu benim.Okuması çok eğlenceliydi. :)

      Sil

Copyright 2013 © BİR OTAKUNUN DÜNYASI

BLOG DESIGN BY BİR OTAKUNUN DÜNYASI