[Kitap] Tracey Garvis Graves - Ada

Min Li Li | 6/13/2015 |


Orjinal Adı: On The Island
Yazar: Tracey Garvis Graves
Çevirmen: Aslı Ağca
Tür: Young Adult,Macera,Günümüz Aşk
Goodreads Puanı: 4.15
Sayfa Sayısı: 389
Seri Sıralaması: On The Island Serisi #1
Yayınevi: Epsilon Yayınları
Baskı Yılı: 2013
Otuzlu yaşlardaki İngilizce Öğretmeni Anna Emerson, Maldivlerdeki bir yazlıkta T.J. Callahan'a özel ders vermesi teklif edildiğinde bir an bile tereddüt etmeden bu yaz işini kabul eder. Kütüphanenin yerine tropik bir adada çalışmayı kim istemez ki?

Kimse onun fikrini almış olmasa da, T.J.'in şehri terk etmeye hiç niyeti yoktur. On yedi yaşında olan T.J, kanseri daha yeni alt etmiştir. Bu dertlerden kurtulduktan sonra ilk yazını ailesiyle değil, arkadaşlarıyla beraber geçirmek ister.

Anna ve T.J. Maldivler'deki yazlık eve doğru yola çıkmışken, bindikleri deniz uçağının pilotu kalp krizi geçirir ve uçak köpekbalıklarıyla dolu Hint Okyanusu'na çakılır.

Zorlukla kıyısına vardıkları ıssız adada, ilk düşünceleri hayatta kalmaktır. Su, yiyecek, ateş ve barınak bulmak için beraber çalışmak zorunda kalırlar. Günler, haftalara, aylar yıllara dönerken, kazazedeler şiddetli tropik fırtınalar, denizin içindeki tehlikeli canlılar ve T.J.'in kanserinin tekrarlama ihtimali de dâhil birçok sıkıntıyla karşılaşırlar.

Ancak en büyük tehlike adada herkesten çok uzakta, iki kişi yaşamaktır. T.J. adada bir doğum günü daha kutlarken, Anna da, yavaşça yetişkinliğe adım atan bu genç adamla yaşamanın eskisi kadar kolay olamayacağını anlamaya başlar.


Aslında bu kitabı okumak hiç ama hiç aklımda yoktu.Zira kapağı falanda hiç ilgimi çekmiyordu.Fakat geçenlerde Agnes Wood blogunun sahibesi Esra'nın blogundaki yorumundan kitabı beğendiğini gördüm.Yorumunu okuyunca ilgimi çekti.Bende bir ara okuyayım dedim kitabı.

Konusunu beğendim,ıssı bir adaya düşseniz klişesini çok güzel yazmış yazar.
Bu tarz daha çok kitap okumak istiyorum. :3

Yanlış hatırlamıyorsam adada üç yıl kalıyorlardı.Bazı şeyleri tuhaf bulsamda güzel bir kitaptı.Anna ve T.J'in hayatta kalma çabaları,yaşadıkları olaylar ve zamanla artık birbirlerine öğretmen-öğrenci ilişkisi dışında bakmaları.



Şimdi bu konuda bir iki şey söylemek istiyorum.Anna ile T.J arasında yaş farkı var.Bunu başlarda biraz yadırgadığım doğru.Hani T.J 20sinde olur,Anna 34ünde olur tamam ama T.J daha onlu yaşlardaydı ilişkileri başladığında.Gerçi onların durumlarını da bir nebze anlayabiliyorum.Üç yıl boyunca sadece ikisinin olduğu bir yerde onlara farklılık katan bir yunuslar bir tane de tavuk vardı.Haliyle zamanla sadece birbirlerine bağlanıyorlar.Durumları farklı olduğu için sonradan yaş konusunu pek takmadım. :D

Adadan kurtulmaları resmen mucize oldu.Kitabın çoğunluğu adadaki yaşamlarını anlatsa da adadan kurtulduktan sonra neler yaşadıklarını,bu hayata nasıl uyum sağlamaya çalıştıklarını da okuyoruz.
Yazar çok güzel işlemiş o duyguları da.


Kitabın bir tane de novellası var.Novella adada buldukları cesetin hikayesini anlatıyormuş sanırım. Keşke yayınevi novellasını da çıkarsa diyeceğim ama Epsilon'dan bahsediyoruz.Novella çıkardığını görmedim hiç. *-*

Yazarın tarzını sevdim.Umarım yazarın diğer kitaplarını da yayınlarlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Copyright 2013 © BİR OTAKUNUN DÜNYASI

BLOG DESIGN BY BİR OTAKUNUN DÜNYASI