Yaşama Açılan Penceredir Kitap || Etkinlik

Min Li Li | 9/04/2016 |


Cumartesi günü çok güzel bir etkinlik oldu.Bu yazı da onunla ilgili olacak. :)

Elmas Koçan, Şafak Karadeniz ve Yasemin Özer "Yaşama Açılan Penceredir Kitap" başlığı ile Türkiye'de daha önce yaşam ve makyaj bloglarının yaptığı etkinliklerin kitap versiyonunu yapmaya karar vermişler ve Türkiye'de bir ilki gerçekleştirmişler. Zira daha önce bu alanda yapılan bir etkinlik yoktu. :)



Etkinlik için bizleri misafir eden  Taksim Konak Hotel sunumlarıyla ve iç tasarımıyla gönlümüzü kazandı, özellikle duvarlarındaki resimlere bayıldım. 


Etkinlik 14:00-17:00 saatleri arasında oldu.Aslında üç saat uzun bir zaman dilimi olsa da söz konusu kitaplar olunca zaman su gibi  akıp geçti.Bir sonraki etkinlikte daha fazla zaman olur ve sohbet edebiliriz umarım.Ama kitaplar konu olunca ne kadar konuşursak konuşalım yetmez bizim için,bu da bir gerçek. :)

Kitap fiyatları,yayınevleri dünyası,bookstagram kavramı vs. kısacası kitaplar ile ilgili aklınıza gelebilecek bir çok şey hakkında konuştuk.

Sola Yayınları da etkinliğimize katıldı ve hem eğlenceli hemde bilgilendirici dopdolu bir sohbet oldu.


Sola Yayınları'nın genel yayın yönetmeni Umut bey,editörleri Buket hanım,yayınevinin yazarları Achilles Valentin ve Sola Yayınları'na yeni bir çalışması ile katılacak olan Melissa Mey.

Melissa Mey fotoğraf sanatçısı olmasının yanında İnkılap Yayınevinden "Küçük Prens Tenimde" adlı eseri çıktı.Bu kitaptan kazandığı bütün parayı kızların eğitimi için bağış yapmış.Kendisi hakkında daha ayrıntılı bilgiye ulaşmak isterseniz sizi şuraya alalım. :)


Sola Yayınları yazarı Achille Valentine "Uyumsuz Bir Zihnin Not Defteri" kitabını bizler için imzaladı.Çok güler yüzlü olduğunu da söylemeden geçmeyeyim.Gerçi yayınevi ekibinin hepsi öyleydi.

Kitabın yanında en iyi ne gider? Tabi ki kahve.Kuyulu Kahve'de etkinliğimize sponsor olup bizlere güzel kahvelerinden ikram ettiler. Kuyulu Kahve'yi temsil için gelenler arasında Japonca okuyan,anime izleyen biri olunca ayrıca mutlu oldum. :D


Kuyulu Kahve, Sabiha Gökçen iç ve dış hatlarda yer alan tüm kafelerde kullanılıyor, satışı ise sadece Hacı Abdullah Lokantası, Zorlu AVM de ve Sabiha Gökçen havaalanında yapılıyor.

Kuyulu Kahve'nin tarihçesi 1919'a dayanıyor.Kuyulu kahve Millet Meclisinde görev yapan mebusların,şair,yazar ve gazetecilerin uğrak yeri olan, günümüze dek gelmiş bir çok eserin oluşmasında ve devet ile alakalı bir çok kararın ilk aşamalarının düşünüldüğü tarihi bir mekandır.

1918–1922 tarihleri arasında bazı kahvehaneler Mustafa Kemal’in önderlik ettiği Milli Mücadele esnasında İstanbul ile Anadolu arasında bir köprü fonksiyonu üstlenmiş, Ankara Hükümeti’nin yasaklanan yayınları bu kahvehanelerde takip edilmiş ve gerekli haber bağı sağlanabilmiştir. Bunun yanı sıra Anadolu’daki mücadeleye gerekli mühimmat aktarımı da yine bu kahvehaneler üzerinden yapılabilmiştir. Sağlam, bu örgütlenmeden bahsederken, Ankara’da ilk meclis binasının yanındaki Kuyulu Kahve’den bahseder ve mücadele tarihi boyunca bu kahvenin yürüttüğü gizli haber alma ve bu haberleri gerekli organlara ulaştırma özelliğine vurgu yapar. Aynı dönemde kahvehane sahipleri de Milli Mücadele içerisinde aktif olarak fikirsel destek sağlamıştır.
kaynak; kahve lekesi 




Bu güzel,sohbeti bol etkinliğin yanında bir çok yayınevi de sponsor olup kitaplarından gönderdi. :)


Bunlarda benim kitaplarım ve kahvem. (:
Resimde gördüğünüz kurabiyeler ise Şafak hanımın hediyesi.Her birimizin isimlerinin baş harfini yapmış,çok teşekkürler. :))


Etkinlikte yer alan blogger ve booktuberlar;

Elmas Pırıltıları (Elmas Koçan )
Keşke Gerçek Olsa (Damla Cerrah), 
My Real (Aslı Yılmaz), 
Mavi Umut (Nuran A. Y.), 
Ne Okudum Ne İzledim (Serhat Ocak) 
Şafağın Dünyası (Şafak Karadeniz) 
Yasemin Kokulu Bir Hayat (Yasemin Özer) 



Bu güzel etkinliği hazırlayan Elmas Koçan, Şafak Karadeniz ve Yasemin Özer'e tekrardan teşekkür ederim.Sayelerinde tanımadığım bloggerlar ile tanışmış olmanın yanında çok güzel vakit geçirdim.Bu tarz etkinliklerin devamı da gelir umarım.

Son olarak yaşama açılan bir penceredir kitap diyerek yazımı bitiyorum. :)

5 yorum:

  1. Ne güzel düşünceler bunlar böyle. Sizleri iyi ağırladışa ne mutlu bizlere. Ben hepinize ayrı ayrı teşekkürler ederim. Bizi kırmayIP geldiğiniz için. Sayenizde çok güzel vakit gecirmış oldum. Tadı damağımda kaldı. Yeniden görüşmek dileğiyle:)))

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel bir etkinlik olmuş. Böyle etkinlikleri gördükçe İstanbul'da yaşamadığıma üzülüyorum.... Sevgiler canım :))

    YanıtlaSil
  3. Kübracım gelmen ve seni tanımak bizi çok memnun etti. Beğenmene çok sevindik. Daha çok bir araya gelebilmek dileği ile
    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Kübracım gelmen ve seni tanımak bizi çok memnun etti. Beğenmene çok sevindik. Daha çok bir araya gelebilmek dileği ile
    sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Güzel, devamı gelirse faydalı olur.

    YanıtlaSil

Copyright 2013 © BİR OTAKUNUN DÜNYASI

BLOG DESIGN BY BİR OTAKUNUN DÜNYASI