Okuma Etkinliği #18 - Acıtan Peri Masalları || Yorum

Min Li Li | 12/16/2015 |

Yazar: Ece Altınkaya
Tür: Dram,Günümüz Aşk
Sayfa Sayısı: 495
Seri Sıralaması: Hatıralar Serisi #2
Yayınevi: Postiga Yayınları
Çıkış Tarihi:  2015
Gülperi'nin tekdüze giden hayatı, tam bir serseri mayın olan Ateş'le karşılaşmasıyla aniden değişmişti. O yaz, Ateş ruhundaki son masumiyeti Gülperi'ye, Gülperi de kalbinde yeşeren ilk duyguları Ateş'e vermişti. Duyguların en eşsizini; ilk aşkını…

"Gençlik hatıramız biz büyürken, dimağımızda silikleşmiş miydi?
Parlamıyor muydu artık ateş böcekleri?

İncir ağacı unutmuş muydu gövdesine kazılı isimlerimizi; o yaz kumlara çizilip, dalgaların vurarak sildiği oklu kalpler gibi…"
Yeni bir okuma etkinliğinden selamlar!!!

Ece Altınkaya'nın ilk kitabı Gençlik Hatırasına da Sihirli Kitaplık'ta etkinlik yapmıştık.Şimdi serinin ikinci Kitabı Acıtan Peri Masalları konuğumuz.

Bir iki tane spoiler kaçırmış olabilirim ona göre yorumu okuyup okumamaya karar verirseniz sevinirim. :D

İlk kitabın sonu malum.Çok kötü bir yerde bitmişti.Bu kitapta da açılış Gülperi'nin Ahmet ile evlenme evresinde neler yaşadığını ve bu kararı vermek zorunda olduğuyla başlıyor.

Şu kesin ki ilk kitaptan daha çok dram içeriyordu Acıtan Peri Masalları. *-*
Kitap hakkında ne desem bilemiyorum.Zira Gülperi'ye fazlasıyla kızgınım. Gülperi evet çok çekti ama seçme şansı vardı bunun yerine kendi elleriyle kendi geleceğini bu hale getirdi, bu yüzden pekte üzülmüyorum sana maalesef.

Bu karşı koymanın Gülperi'nin karakterine uymadığı gerçeği var birde ama insanlar senin geleceğin hakkında düşünüp karara varırken hiç mi söz söyleme hakkı bulmazsın kendinde.Evi terketmeyi denedi onu bile beceremeden eve geri dönüp,babasının söylediklerini yaptı tıpış tıpış.Sonrada bir sürü berbat şey yaşadı. -_-

Ben Ateş'in tarafındayım.Evet okurken Ateş'e de kızdım.Onun yaptığı yanlış vardı.Ama benim gözümde tek bir yanlışı vardı.Madem Gülperi'yi bu kadar seviyordun o zaman neden başkasıyla beraber oldun be adamım.Sonra karşına çıktığı zaman imkansız olan daha da imkansız hale gelir.Ateş'e sadece bu yüzden kızgınım.Onun dışında Gülperi için elinden geleni yaptı ama onunda dediği gibi Gülperi'ye geç kaldı. :/

Ateş'in mutlu olmasını istiyorum.Bu da ancak Gülperi'yle olur.O yüzden 3. kitapta mutlu son istiyorum.Yani mutlu son olmalı! O kadar acı çektikten sonra gün yüzü görmeli aşıklar bence.Ama asıl sorun şu.Bu ikili nasıl bir araya gelecek?

O sondan sonra belki Gülperi Ahmet'ten ayrılır diyorum.Ama pislik Ahmet onu bırakır mı orası meçhul.Nefret ediyorum bu adamdan. >.<
Bunu da geçtim.Ateş'in Sevi'si var. *-*
Ateş'e kızdığım nokta işte.

Bu yüzden bu ikili nasıl bir araya gelecek? Aklımda bir sürü deli sorular? Bir sürü teori üretip durdum. :D
Yazarımız nasıl birleştirecek,merakla bekliyorum.

Yukarıda Gülperi'ye üzülmedim desemde yaşadığı bazı şeylerde üzüldüm itiraf ediyorum,hatta okumak bile istemedim o sahneleri. Pislik Ahmet. -_-

Üçüncü kitapta da bizi hüzünlü satırlar bekliyor,burası kesin ama inş. bolca mutlu oldukları sahneler okuyabiliriz.

Serinin son kitabında bol bol mutlu anlar okumak istiyorummm. :D

Yazarın anlatımı yine çok güzeldi,iyiydi.Karakterlerin hissettikleri aşkı,hüzünü,acıyı okurken insan hissediyor.
Kapak tasarımı da yine çok güzel. :)

Velhasıl kelam biri 3. kitabı bana fırlatabilir mi?????????

3 yorum:

  1. Ben bir şey demek istiyorum; Gülperi'ye babasının sözüne uyup tıpış tıpış eve döndü demişsiniz ya, Ateş'e neden hiç o sebepten kızmadınız? Ateş de babasının sözüne uydu bir nevi(ya mühendislik okuyacaktı ya da bu diyardan gidecekti). Ateş babasının itibarı için ülkeden gitti. Bence Gülperi'nin aşkı için kalıp, dört sene dizini kırıp mühendislik okuyabilir, sonra yine fotoğrafçı olabilirdi. Bunu yapan birçok insan var bu ülkede. Bence Amerika konusu çok şart değildi. Hatta sırf babasına ders olsun diye mühendisliğe başlayıp, senelerce o bölümü süründürebilirdi. Ben Ateş'in arka planda bir seçme şansı olduğuna inanıyorum... Sadece biz olayları onun Gülperi'ye anlattığı kadarıyla okuduğumuz için çok zor bir durumda olduğunu düşünüyoruz... Ama sosyal statü olarak Ateş Gülperi'den daha rahat. Bir kere Gülperi toplum baskına maruz kalan bir kızken, Ateş bir erkek. Bu bile eşit şartlarda olmamaları için yeter.

    Tabii yanlış anlamayın, canhıraş bir şekilde Gülperi'yi savunmuyorum ama ben yüzde elli-yüzde elli iki tarafa da hata payı biçiyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte bu yüzden Ateş'in bakış açısıyla da yaşananları okumak isterim ben. :)

      Est. neden yanlış anlayım. :)

      Kitap Gülperi'nin bakış açısıyla anlatılıyor,haliyle onun yaşadıklarını daha çok okuyoruz,sanırım bu yüzden Gülperi'ye daha çok kızıyorum. Ateş'in Amerika'ya gitmesiyle Gülperi'nin evlenmeyi kabul etmesi bana farklı durum gibi geliyor.Gülperi istese bir şeylere hayır diyebilirdi.En basitinden evi terkettikten babasına resti çekebilirdi.Tıpkı babasının yaptığı gibi.

      Gülperi bir çok şeyde çok acizdi,tamam onu karakteri böyle ama okurken yine de kızmadan edemedim yaşadıklarına,yaşadığı önce kötü şey kendi seçimleri yüzünden oldu sonuçta.

      Sil
  2. İlk kitaptan sonra adından dolayı okuyamadım bu kitabı. İlki zaten yeterince iç acıtıyordu. Ama üçüncü kitap ta hem acı, hem direnen, ayağa kalkan, direnen, hem aşkına sahip çıkmaya çalışan petiyi okumak güzeldi.

    YanıtlaSil

Copyright 2013 © BİR OTAKUNUN DÜNYASI

BLOG DESIGN BY BİR OTAKUNUN DÜNYASI