[Anime] Bakuman

Min Li Li | 6/03/2014 |
 

Bakuman。.full.1225692

 

Bölüm Sayısı: 25
Sezon Sayısı: 3



 

Konusu:

Mashiro’nun yıllar önce kaybettiği amcası bir mangakadır. Artık bir ortaokul son sınıf öğrencisi olan Mashiro, piyasanın zorluklarını ve inceliklerini dinlediği amcasından sonra, aklından mangaka olmak ile ilgili bütün düşünceleri silmiş ve iyi bir okul bitirebilmeye odaklanmıştır ancak çok başarılı çizimleri vardır. Bir yandan da sınıflarındaki Azuki’den hoşlanmaktadır.
Aynı sınıftaki bir diğer öğrenci Takagi ise aslında sınıfının en zekilerinden olmasına rağmen hikâyeler yazmayı seven, dışa dönük karakterli bir gençtir. Aslında Takagi kendi hikâyelerini manga formatında çizebilecek bir ortak aramaktadır.

Bir gün not defterini okulda unutan Mashiro, defteri geri almak için okula geri döndüğü sırada Takagi’ye rastlar. Takagi, Mashiro’nun defterindeki çizimini görmüştür ve hemen kendisine ortaklık teklif eder. Mashiro ise bu teklifi geri çevirir.

Ancak Mashiro’nun bilmediği bir şey vardır: Sevimli ve utangaç Azuki, bir seslendirme sanatçısı olmak istemektedir ve çoktan bir prodüksiyon şirketi kendisiyle ilgilenmektedir.

Böylece Takagi ufak bir oyun oynar. Gece yarısı Mashiro’yu da alarak Azuki’nin kapısına giderler. Azuki’nin hayalini duyan Mashiro, kendini tutamayarak Takagi ile birlikte resimlerini kendisinin çizeceği bir manga yazacaklarını söyleyiverir. Bu manga animeye uyarlandığında ise seslendirmesini Azuki’nin yapmasını ister. Buna çok sevinen Azuki hemen kabul eder ancak Mashiro’nun bir isteği daha vardır: İkisinin de hayalleri gerçekleştiği zaman evlenmek ister. Azuki ise beklenmedik şekilde buna da evet der.

Mashiro’nun böylece artık manga çizmek için bir nedeni vardır. Şimdi sandıklarından daha yakın olan iki kafadar, Japonya’da bir mangaka olma yolundaki ilk adımlarını atacaklardır. (türkanime.tv'den alıntıdır)

 

bakuman 2 niizuma eiji reunion

YORUMUM :

Veeeee muhteşem bir anime daha.Üç sezonluk animeyi izlemek çok önceleri gözümü korkutuyordu ama geçen hafta bir bölüm izlemeye başlayınca devamı da geldi,hemde severek. :D

Bütün karakterlerin muhteşem olduğu kaç anime var yahu!!!! Bakumanda onlardan biri kesinlikle.

 

Benim en favori karakterim Nizuma Eiji.Tek kelimeyle tanımlamak gerekirse çatlak.Evet kesinlikle çatlak,deli dolu bir karakter.
Keşke onun içinde güzel şeyler olsaydı.Ben Nizuma'nın da Fukuda'nın da evlendiğini görmek isterdim kesinlikle.

tumblr_lneowu8PQV1qk5kaeo1_500

 

Onun dışında Fukuda sensei de çok hoştu.Finale doğru pek görünmedi o da. *-*

Bakuman 3 - 25 -10

 

 

Takagi ve Miyoshi'nin birlikteliklerine benim gibi çok sevinen kimler var. :)
3 sezon boyunca uzun süre sevgili olup sonra evlenen tek çiftimiz.Çok ama çok şirinlerdi.Bu mutluluklarına minik bir bebe de eklenseydi harika olurdu bende. :D

Bakuman - 13 - Large 04

 

Hiramaru'da çatlak bir karakterdi. :D
Manga yapmayı sevmeyen ama editörü sağolsun sayesinde istemese de bu sektörde başarılı olan bir mangaka oldu. :D

Aoki ilk başlarda çok soğuktu ama sonraları açılmaya başladı.Ve bu ikilinin evlenmesi benim için sürpriz oldu.Hiramaru sonunda aşık olduğu kadın ile evlendi. :D

Bakuman-3-Episode-25-Hiramaru-Aoki-married

tumblr_mhx8yoE0Rh1qjw2ino1_500

Şunların tipine bakar mısınız? :D

Ve gelelim animemizin baş karakterlerine gerçi Azuki daha çok yan rolde gibiydi Miyoshi bile ondan fazla göründü anime boyunca.

Ama kahramanlarımızın manga dünyasına adım atmasına vesile olan bu ikilinin birbirlerine olan sevgiydi.Ortaokul zamanında verdikleri sözü ikisi de çok güzel tuttu.

tumblr_n6gno8tDcO1rjtpooo1_500 tumblr_n6gno8tDcO1rjtpooo2_1280 tumblr_n6gno8tDcO1rjtpooo3_1280 tumblr_n6gno8tDcO1rjtpooo4_1280

 

 

 

Velhasıl kesinlikle tereddütsüz başlayın derim.Ben Nizumakolik biri olduğum için tek eksi yanı onun az sahnelerinin olması.Ama kesinlikle 4.sezonda olmalı bence.Çoğu karakter için mutlu son olsun istiyorum ben.

 

 

Untitled-5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Copyright 2013 © BİR OTAKUNUN DÜNYASI

BLOG DESIGN BY BİR OTAKUNUN DÜNYASI