Sihirli Kitaplık | Karanlığın Kokusu - Christina Dodd || Kitap Yorumu

Min Li Li | 2/08/2017 |

Yazar: Christina Dodd
Çevirmen: Selin Gül Seçer
Tür: Fantasy,Paranormal Romance
Goodreads Puanı: 3.97
Sayfa Sayısı: 336
Seri Sıralaması: Darkness Chosen Serisi #1
  Yayınevi: Pegasus Yayınları
Baskı Yılı: 2017
GERÇEK İLE EFSANENİN ARASINDA KÖK SALAN TUTKULU BİR AŞK
Bin yıl önce Rusya bozkırlarını kasıp kavuran vahşi bir savaşçı, şeytani bir anlaşmayı kabul etmiştir. Konstantine, soğukkanlı bir avcıya dönüşebilmek uğruna hem kendi hem de soyundan gelenlerin ruhunu şeytana satmıştır. Ancak bir gün tehlikeli bir kehanet gerçeği gün yüzüne çıkarır: Karanlıkla savaşması için bir aile seçilmiştir ve mücadele etmezlerse lanetleneceklerdir.

İBLİSLERİ BİLE DİZE GETİRECEK, GÜÇLÜ BİR BAĞ
Ann Smith, hayat dolu patronu Jasha Wilder’a âşıktır. Fakat Konstantine’in neslinden olan Jasha, genç kadının dehşet dolu bakışları karşısında bir anda kurda dönüşünce onu baştan çıkarma planı beklenmedik bir biçimde ters gidecektir. Ann kısa süre sonra kaderinden kaçamayacağını anlar çünkü o, bu laneti bozabilecek tek kişidir...

SIRADAN HAYATLARI EFSANEYE DÖNÜŞTÜREN BİR KEHANET


Sihirli Kitaplık'ta bu sefer Pegasus Yayınları'ndan çıkan Karanlığın Kokusu kitabını konuk ediyoruz. :)


Etkinlik Takvimi

1. Gün
Seri Tanıtımı -  Instagram hesabımızda
Okuma Halleri - Instagram hesabımızda
Alıntılar - Instagram hesabımızda

2. Gün
Soy Ağacı - Instagram hesabımız
Alıntılar - Instagram hesabımız
Karakter Tanıtımları - Instagram hesabımız

3. Gün
Karakter Tanıtımları - Instagram hesabımız 
Alıntılar - Instagram hesabımız

4. Gün
Alıntılar - Instagram hesabımız 
Karakter Tanıtımları - Instagram hesabımız

5. Gün
Karakter Tanıtımları - Instagram hesabımızda 
Alıntılar - Instagram hesabımızda
Karakterlerle Röportaj - Esra Nazenin Özdemir

-Etkinlik takvimi Esra Nazenin Özdemir 'den alıntıdır. :) 



Dört kitaplık bir serinin ilk kitabı Karanlığın Kokusu.

Geçmişte ilk Varinski ile şeytanın yaptığı anlaşmayı yıllar sonra bozan başka bir Varinski'nin yıllar sonra peşine düşen düşmanlar ve savaşın başlamasına ramak kala anlaşmalar,efsaneler ve kehanetleri öğreniyoruz.Her kitapta farklı karakterler olsa da olay örgüsü bir bütün.
  • Hiçbir Varinski âşık olmadı...
    Ta ki biri oluncaya kadar.
    Hiçbir Varinski evlenmedi...
    Ta ki biri evleninceye kadar.
    Hiçbir Varinksi, anlaşmasından kaçıp kendi hayat tarzına dönmedi...
    Ta ki biri bunu yapıncaya kadar.
    Şeytanla yapılan anlaşmanın o sağlam temellerinde ilk kez çatlaklar oluştu.
    Cennet notunu aldı.
    Tabii cehennem de...
Giriş kısmını okuyunca yukarı da bahsedilenlerin doğal olarak ana karakterlerimiz olduğunu sanıyordum ama okumaya başlayınca bunun Jasha'nın annesi ile babası olduğu anlaşılıyor.

Konstantin Varinski atasıyla şeytanın yaptığı anlaşmayı kabul etmeyip ana vatanları Rusya'dan kaçıp Amerika'ya yerleşiyor ve Zorana ile evleniyor.O bunu yapana kadar hiçbir Varinski erkeği bir kadına aşık olmuyor,evlenmiyor ve anlaşmayı reddetmiyor.Amerika'ya göç edince soyisimlerini Wilder olarak değiştiyorlar ve yerleştikleri yerde yetiştirdikleri üzümler ile Wilder Şarapları şirketi kuruluyor.Şirketin ceosu ise kim derseniz? Tabi ki ana erkek karakterimiz Jasha.

Alfa erkekleri severim,özellikle de bu erkek kurtadam ise daha da severim.Eh Jasha 'da istediği zaman kurda dönüşebiliyorsa onu sevmemekte imkansız. :D

Ann ise Jasha'nın yönetici asistanı ve evet yıllardır Jasha'ya aşık.İlk bakışta klasik patron-sekreter ilişkisi gibi görünse de işin içine fantastik kısım girince bambaşka bir şey çıkıyor ortaya!
Jasha'nın sırları var elbette ama Ann'in de sırları var...

Başlarda bu sırrın böyle bir şey olacağını sanmıyordum.Bu yüzden Jasha'yı sürekli reddedip durmasına gıcık oldum ama sırrı öğrenince taşlar yerine oturmaya başladı.

Ann belki çok  güçlü değil ama oldukça zeki ve masum.Yaşadıklarını başlarda kabullenemedi, düşünsenize baştan çıkartmak için evine gittiğiniz patronunuzun kurda dönüşebildiğini öğreniyorsunuz. :D Sonrasında da sürekli Jasha kurt,şeytanla anlaşma yaptı vs. tarzı muhabbetleri ve onu reddedip durması beni sıktı ama dediğim gibi sonradan neden uzak durmak istediğini anladım.Zaten sonradan Jasha'nın ailesini korumak için yanına yaklaştığı düşüncesinden vazgeçip, onu gerçekten sevdiğini anladı şükür! Başlarda bu yüzden ikilemde kalsa da Jasha'dan da vazgeçmek istemiyordu.Jasha gibi birini bulmuş vazgeçerse aptal derdim zaten. :D

Zaten ikon nedeniyle Wilder ailesi için özel bir konumda.İlk ikonu bulan kişi.İkonlar nedir derseniz eğer efsane ile ilgili Meryem Ana ikonları. :)

Ann ve Jasha'nın aşklarını sevdim.Ann ne yaparsa yapsın aralarındaki çekime karşı koyamadılar ve mutlu son. :D
Aralarındaki tutku kadar eğlenceli diyaloglarda güzeldi.

Wilder ailesinin bütün üyelerini çok sevdim.
Ben anne Zorana ve baba Konstantine'in hikayesini de merak ettim.Kitapt az çok bahsediliyor ama kitap olarak okumak daha zevkli olurdu sanırım.

İkinci oğul Rurik,şahin.Arkeolog ve ikinci kitap onun,ilk kitapta çok eğlenceli bir karakteri olduğu görülüyor bakalım kendi kitabında nasıl olacak?

Üçüncü oğul Adrik,panter.Uzun zaman önce anlaşmanın cazibesine kapılıp kaybolmuş.Üçüncü kitap onun.Onun kitabını da aşırı merak ediyorum.Bu kitapta sadece adı geçti.

Dördüncü çocuk bir kız.Varinskilerin soyundan daha önce hiç kız çocuğu dünyaya gelmemiş bu yüzden ailesi ona mucize olarak bakıyor.Serinin son kitabı da onun.Onun kitabını da aşırı merak ettiğimi söylemiş miydim? :D

Kitabın sonu güzel bitti aslında ama o son paragraf yok mu? İnsanın merakını daha da arttırıyor.Yazmak istediğim dha çok şey var aslında ama spoiler olacak diye yazıp yazıp siliyorum.Uzun lafın kısası eğer alfa erkekleri seviyorsanız,fantastik kitapları seviyorsanız, kurtadamları seviyorsanız,fantastik bir kitapta farklı yaratıkların olmasını seviyorsanız ve aşkını itiraf eden ilk kişinin erkek karakterin olduğu kitapları seviyorsanız kesinlikle okumalısınız.


2 yorum:

  1. BLOGUNUZU İZLEMEYE ALDIM SİZİDE BLOGUMA BEKLERİM :)

    YanıtlaSil
  2. BU SAYFA ÖRNEK ALDIĞIM SAYFALAR ARASINDADIR. minninwonderland'a YAZILARI İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.
    KONULOJİ OLARAK YENİ AÇTIĞIMIZ SAYFALARIMIZI İNCELEYEBİLİRSİNİZ
    BLOGGER: https://konuloji.blogspot.com.tr
    FACEBOOK: https://www.facebook.com/Konuloji-1404836229623473
    TWİTTER: https://twitter.com/konuloji
    YOUTUBE: https://www.youtube.com/channel/UCvTYP2aAqPYdHtreEW9PK1w
    İNSTAGRAM: https://www.instagram.com/konuloji

    YanıtlaSil

Copyright 2013 © BİR OTAKUNUN DÜNYASI

BLOG DESIGN BY BİR OTAKUNUN DÜNYASI